Práce s měsíční energií

Odjakživa lidé věřili, že měsíc má velký vliv na člověka, na jeho zdraví, tělesnou schránku i duševní rozpoložení. Měsíc hýbe se světovými oceány a tak nás logicky napadá, že ovlivňuje i nás samotné, když si představíme, že jsme téměř ze sedmdesáti procent složeni z vody. Proto se mnoho lidí řídí měsíčními cykly a využívá sílu měsíce i k nejrůznějším rituálům.

Leckdo si vyloženě řídí své aktivity v souladu s lunárním kalendářem. Pro mě jsou však stěžejní dva momenty a to je úplněk a novoluní. V tyto dny můžeme odlehčit naši stravu, ideálně zkusit půst. Je to také čas na čištění a nabíjení našich krystalů. Doporučuji zpomalit a v tyto silné dny se vyvarovat jakýchkoliv unáhlených rozhodnutí, lékařských zákroků, nebo i dokonce sázení a zastřihování rostlin. Nezapomeňme, že energie úplňku či novoluní je aktivní tři dny před i tři dny po.

V magickou noc úplňku se doporučuje sbírat byliny a je to i ideální čas, zbavit se závislostí a věcí, které nám již v našem životě neslouží. Jako malý rituálek můžeme napsat na kousek papíru vše, čeho se chceme zbavit a ten pak spálit. Využít tak elementu ohně k naší transformaci.

Novoluní zase znamená nové začátky a tak si manifestujeme svou realitu, dáváme si záměry a děláme plány pro naši budoucnost. Můžeme se vrhnout do úklidu a roztřídění  a znovuzorganizování svých věcí a svého obydlí.

A jak na takový rituál k úplňku nebo novoluní? Zapalme si svíčky, udělejme si hezké prostředí a zklidněme se. Můžeme si chvilku zameditovat a zkusit se napojit sami na sebe. Mnozí pro své záměry nejprve staví posvátný kruh, který se může různě vyzdobit, okouřit (šalvějí, kadidlem, palo santem, …), očistit vodou a nebo posvětit pozdravením všech živlů. Já například s energií živlů pracuji velmi ráda, a tak se znovu napojuji na element vzduchu (strážce východu), ohně (jih), vody (západ) a země (sever). Každému z živlů zapálím svíčku, pozdravím ho a připomenu si jeho kvality, čím mě může inspirovat a jak mi může pomoci. Když je pak takovýto posvátný kruh postaven, může se pak provést libovolný rituálek a využít tak naplno magické síly luny. Nezapomeňme pak poděkovat přírodě, živlům, vesmíru, předkům, nebo jakékoliv energii, se kterou jsme pracovali.

Nechť se naše přání vyplní!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *