Jaro přináší svěží vítr

I když to tak nevypadá, je jaro, a s ním přicházejí nové vzrušující začátky. Období, které přímo vybízí obrátit list a začít s čistým štítem.

Tím, jak se vice napojujeme na přítomný okamžik, na přírodu, tím jsme stale více a více v kontaktu sami se sebou. A to je dobře.

Naši předci toto silně vnímali už 1.února na Imbolc. A i my jsme se mohli nechat inspirovat, nastolit si plány na nový rok a pomalu začít vítat jaro a vnímat počátky té svěží energie. Za mě je toto daleko lepší období pro nové cíle než například na Nový rok. I když v tomto předjaří je vetšinou ještě dost zima, už máme chuť pomalu nasávat jarní atmosféru a stále vice nás to táhne k čerstvým zeleným potravinám.

Není však radno věci uspěchat. Vždyť ještě chvíli trvá, než se objeví první jarní bylinky, než vyraší pampeliška nebo medvědí česnek. Pokud však máme dostatečně silný vnitřní oheň, můžeme se klidně pustit do odšťavňování. V tom případě zde doporučuji rady Dr. Normana Walkera, průkopníka a propagátora čerstvých šťáv.

Na uskutečňování našich plánů také dojde, a to většinou kolem jarní rovnodennosti, sami už vetšinou cítíme, že je ten správný čas. Na nové projekty, na nové životní kroky.

A tak jaro je už postupně v plném proudu. Přeji nám všem, ať pustíme to, co nám již neslouží a vrhneme se s láskou a chutí do toho, co nám dělá největší radost. Protože o tom to je.

Krásné jarní dny přeje Hanna

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *